×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer Göteborgs stad

2013-04-22, Tidningenvision.se

En fastighetstekniker som kände sig hotad blev uppsagd när han inte gick till jobbet. Vision anser att han miste jobbet på grund av sin sjukdom, kräver skadestånd och att han får jobbet tillbaka.

Mannen kom till Sverige 1992 från krigets Bosnien där han suttit i fångläger. Ända sedan den tiden har haft psykiska besvär och lidit av posttraumatisk stress, skriver Vision i stämningsansökan.

Han började jobbet som fastighetstekniker 2005 i ett projekt som innebar utbildning, praktik och sedan reguljär anställning. Redan under utbildningen kände han sig trakasserad på grund av sin härkomst. Problemen fortsatte, och flera händelser gjorde att han upplevde sig hotat till livet. Till slut vågade han inte åka till jobbet och blev uppsagd.

Vision konstaterar att han varit olovligen frånvarande från arbetet och att det i normala fall är saklig grund för uppsägning. Men förbundet anser att uppsägningen beror på mannens sjukdomstillstånd och att kommunen inte har utrett arbetssituationen och möjligheterna till omplacering tillräckligt.

I stämningsansökan till Arbetsdomstolen yrkar Vision på att mannen får 125 000 kronor i skadestånd och att uppsägningen ogiltigförklaras.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum