×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vi förvandlas till skrivmaskiner”

2013-04-17, Tidningenvision.se

Motståndet mot en gemensam skrivcentral var starkt bland medicinska sekreterare på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Men förändringen genomfördes ändå.

För ett och ett halvt år sedan föreslog ledningen för Sahlgrenska universitetssjukhuset, SU, i Göteborg att flytta mer än 350 medicinska sekreterare från olika verksamheter till en gemensam skrivcentral. Tanken var att komma tillrätta med det stora antalet oskrivna diktat.

Men personalen var mycket kritisk till planen. De befarade bland annat att jobbet skulle bli enformigt och att de inte skulle känna sig som en del av helheten. Kritiken ledde till en kompromiss som innebar att enbart medicinska sekreterare från Sahlgrenskas fyra akutmottagningar skulle samlas i ett så kallat vårdadministrativt centrum. Så i november förra året startade det som ett tvåårigt projekt.

Men kritiken från flera av de medicinska sekreterarna kvarstår.

– Vårt yrke utarmas och vi förvandlas till skrivmaskiner. Sekreteraryrket är ju mycket mer än att bara skriva, säger Jenny Albinsson, medicinsk sekreterare och sedan någon dag nytt Vision-ombud på skrivcentralen.

Flera av hennes kollegor har slutat sedan beslutet om vårdadministrativt centrum togs, och enligt Jenny Albinsson har många av dem ersatts med nyanställd personal som tjänar flera tusen kronor mer i lön.

– Så vi känner oss dubbelt överkörda.

Jenny Albinsson menar dessutom att antalet oskrivna diktat är lika många som innan projektet drog igång, och tycker att fler medicinska sekreterare vore en bättre lösning.

– Men nu är vi där vi är, och då måste vi försöka ta tillvara på de fördelar som finns. Det har pratats om att vi skulle få möjlighet till årsarbetstid och att jobba hemifrån. Det, och att få upp lönen kommer jag att kämpa extra för.

Jenny Albinsson uppmanar också sina kollegor att skriva ned allt de kommer på så att det inte glöms bort när projektet ska utvärderas om två år.

Det finns också positiva röster om vårdadministrativt centrum, även bland dem som var kritiska till det i början.

– Nu får vi skrivro, så man kan fokusera på diktaten, jag har mer kontroll på arbetssituationen och känner mig mer nöjd när jag går hem om dagarna. Jag mår helt enkelt bättre och jag ser att andra gör det också, säger medicinska sekreteraren Hanna Tellholt.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum