×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Växande missnöje med trygghetssystemen

2013-04-22, Tidningenvision.se

Svenskarna har blivit allt mer missnöjda med socialförsäkringen, det vill säga a-kassan, sjukförsäkringen och pensionerna.

SOM-institutet vid Göteborgs universitet har jämfört hur nöjda svenskarna var med trygghetssystemen år 2004, 2008 och 2012 och tagit fram ett nöjdhetsindex. Undersökningen visar att nöjdheten har minskat under perioden.                    

Missnöjet med a-kassan var stort redan 2008 och folk är lika missnöjda nu. När det gäller sjukförsäkringen var uppfattningen mer positiv 2008 men i dag är en majoritet missnöjda. Åsikterna om pensionerna har gått från impopulärt till väldigt impopulärt.

Enligt SOM-institutet har värderingarna av trygghetssystemen blivit alltmer politiserade, sambandet mellan vad man tycker och var man står politiskt på höger-vänsterskalan har blivit starkare. Socialdemokratiska sympatisörer har mellan 2004 och 2012 gått från att vara nöjda till att vara missnöjda med socialförsäkringarna. Moderata sympatisörer är avsevärt mycket mer nöjda med försäkringarnas nuvarande utformning, men när det gäller pensionerna finns även bland dem ett ökat missnöje.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum