×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vanligare med utköp av kommunanställda

2013-04-24, Tidningenvision.se

Allt fler anställda köps ut i landets kommuner. De flesta är relativt lågavlönade, jobbar inom omsorgen och skolan och får ett blygsamt avgångsvederlag.

De senaste tre åren har över 5500 anställda köpts ut från sina tjänster, visar en granskning som Sveriges Radio har gjort i hundra kommuner. Det handlar inte i första hand om höga chefer utan om vanliga anställda, främst inom vård och omsorg och många har jobbat längre än tio år.

Och det är inga sockrade avgångsvederlag som dessa medarbetare, ofta kvinnor, får. I vissa fall handlar det bara om två eller tre månadslöner.

– Det är fördjävligt på ren svenska att man har den synen på just de här lågavlönade kvinnorna, säger Bo Hjalmarsson, ombudsman på Kommunal, till Sveriges Radio.

Det blir allt vanligare i landets kommuner att arbetsgivare kringgår Las, lagen om anställningsskydd, och med hjälp av avgångsvederlag själva bestämmer vilka anställda som ska sluta.

I höstas skrev Tidningen Vision att avgångsvederlagen har ökat kraftigt i samtliga av de tio största kommunerna under perioden 2009 till 2011. Allra mest betalade Stockholms stad, som under 2011 köpte ut personal för 56 miljoner kronor.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum