×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsägningar väntar på Göteborgs Spårvägar

2013-04-05, Tidningenvision.se

Förlorade upphandlingar gör att flera Visionmedlemmar på Göteborgs Spårvägar riskerar jobbet. ”Det kommer att bli uppsägningar”, säger Christer Lundberg, Visionordförande.

Det kommunala bolaget Göteborgs Spårvägar driver stadens spårvagnstrafik och har genom upphandling även drivit busstrafiken på Hisingen i norra Göteborg. Men sedan företaget Keolis vunnit upphandlingen om busstrafiken tvingas Göteborgs Spårvägar nu till personminskningar. 1650 anställda ska bli 1300. Främst är det förare som berörs men även ett 30-tal tjänstemän.

För ett tiotal av tjänstemännen har man hittat nya tjänster inom bolaget, för övriga är framtiden oklar.

­–För första gången sedan 1989 måste vi upprätta en las-lista för tjänstemän i bolaget, berättar Christer Lundberg, ordförande i Visions sektion på Göteborgs Spårvägar.

En las-lista innebär att man tittar på anställningstiden, och de som har kortast anställningstid får lämna bolaget.

Göteborgs spåvägar har också förlorat upphandlingen gällande biljettkontroller. 26 anställda arbetade med kontrollerna, varav tio Visionmedlemmar.  Christer Lundberg berättar att sex av de 26 lämnat företaget och att övriga fått andra arbetsuppgifter. I vissa fall har anställda som jobbat dagtid med kontroller fått börja städa spårvagnar nattetid.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum