×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tvångsomhändertog barn – döms för diskriminering

2013-04-25, Tidningenvision.se

Sigtuna kommun diskriminerade en mamma med funktionsnedsättning när man gjorde ett tvångsomhändertagande av hennes barn. Det slår tingsrätten fast i en dom.

I december 2010 beslutade socialförvaltningen i Sigtuna att ett nyfött barn skulle omhändertas på grund av att mamman har en psykisk funktionsnedsättning.

Föräldraparet anmälde händelsen till Diskrimineringsombudsmannen som bedömde att paret hade diskriminerats. DO ansåg att socialförvaltningen utgick från en förutfattad mening att personer med psykisk funktionsnedsättning inte kan ta hand om sina barn.

Tingsrätten kommer i sin dom fram till att kommunen har brustit i sin utredning av familjens förhållanden. Rätten poängterar att det alltid är viktigt att utredningar av det här slaget bedrivs sakligt och opartiskt samt att berörda föräldrar bedöms individuellt.

Kommun döms att betala totalt 250 000 kronor i diskrimineringsersättning till familjen.

–Kommunen har inte agerat utifrån gällande rutiner och riktlinjer utan grundat sitt beslut på fördomar om personer med funktionsnedsättning, säger diskrimineringsombudsman Agneta Broberg, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum