×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Treårigt avtal klart för industrin

2013-04-02, Tidningenvision.se

Det vägledande löneavtalet inom industrin är klart. Avtalet är värt 6,8 procent på tre år och innehåller också avsättningar till deltidspension.

Avtalet inom industrin gäller omkring 500 000 anställda och kommer att påverka nivån på de övriga avtalen på arbetsmarknaden, där ibland Visions avtal.

Avtalen, totalt fem stycken, mellan Teknikarbetsgivarna och facken Unionen, IF Metall och Sveriges Ingenjörer innebär löneökningar på 6,2 procent på tre år. Dessutom införs ett system med avsättningar till deltidspension för de som fyllt 60 år som är värt ytterligare 0,6 procent.

För tjänstemännen som är medlemmar i Unionen ingår individgarantier som innebär att alla får påslag på minst 780 kronor i månaden.

I söndags sade facken nej till ett medlarbud som skulle ge 6,6 procent på tre år.

–Vi har sagt ja eftersom de nya avtalen ger Unionens medlemmar möjlighet till ökad köpkraft i form av reallöneökningar. Vi har också nått framgång för ytterligare ett av våra huvudkrav att ett system för deltidspension införs, säger Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg.

Även arbetsgivarna är nöjda med nya avtalet.

– Det är bra att vi till slut kunde nå en överenskommelse. Avtalet ger stabila planeringsförutsättningar för Sveriges så betydelsefulla exportindustri, säger Teknikföretagens vd Åke Svensson.

Visions förbundsordförande Annika Strandhäll skriver i en kommentar att hon tycker det är glädjande att avtalet för en halv miljon anställda inom industrin nu är klart.

Hon noterar att avtalet, förutom nivån på löneökningarna, även tar upp arbetstidsfrågor och innehåller en extra föräldramånad, det vill säga att arbetsgivaren till viss del fyller upp med extra pengar i sex månader för den som är föräldraledig.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum