×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stressen stryper kreativiteten

2013-04-24, Tidningenvision.se

Tjänstemän som får uppskattning på jobbet är mindre stressade än andra, och känner också större möjligheter att tänka ut och utveckla nya idéer i arbetet. Det visar en undersökning från TCO.

Stress och minskad kreativitet hänger ihop. Likaså upplever de som får återkoppling i större utsträckning än andra att de har tid att tänka nytt i jobbet. Totalt anser fyra av tio tjänstemän att deras arbetssituation inte ger dem möjlighet att tänka nytt och utveckla idéer i arbetet. Det visar TCO:s stressbarometer som bygger på webbintervjuer med cirka 3 000 tjänstemän i både privat och offentlig sektor.

– Att inte få utlopp för sin kreativitet kan göra att motivationen i arbetet blir lägre. Framför allt blir det ett stort problem för verksamheten som går miste om förbättringar, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark.

Uppskattning och arbetsbelastning är två av de faktorer som undersöks i stressbarometern. Därtill har tjänstemännen svarat på frågor om psykisk stress, konflikter, kontroll, trygghet med mera. Resultatet visar bland annat  att hälften, 49 procent, har så hög arbetsbelastning att man drar in på luncher eller jobbar över. Ännu fler, 60 procent, får minst en dag i veckan försaka familj och vänner efter jobbet på grund av trötthet eller att de har för mycket att göra. Sett till olika yrkesgrupper är problemen klart störst bland lärarna.

– Stressen är vår tids största arbetsmiljöfråga, säger Eva Nordmark och betonar att en hel del behöver göras.

– Till exempel att chefer får rätt förutsättningar med rimligt antal underställda och ett bra administrativt stöd.

När det gäller det så kallade gränslösa arbetet, att jobb och fritid allt mer flyter ihop i takt med ökad självständighet och tillgänglighet, tycker TCO att det behövs mer diskussion på arbetsplatserna om vad som förväntas av de anställda. Att stänga av e-postservrar efter arbetstid är en väg att gå, men där säger en stor majoritet i undersökningen nej. Ett annat sätt är då att arbetsplatserna tar fram tillgänglighetspolicies som skulle behålla fördelarna med det gränslösa arbetet och samtidigt kunna begränsa de negativa konsekvenserna.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum