×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL vill ändra regler för flyktingmottagande

2013-04-22, Tidningenvision.se

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, vill se ett nytt ersättningssystem för flyktingmottagande. Integrationsministern Erik Ullenhag ska undersöka om modellen går att få in redan i höstbudgeten.

Ett fåtal av landets kommuner tar i dag emot en majoritet av de flyktingar som kommer till Sverige. Det handlar om storstäder som Malmö men också om mindre städer som Södertälje och Katrineholm. När många nyanlända kommer till en kommun under en kort tid innebär det stora kostnadsökningar för kommunerna.

–Det blir väldigt språngvisa kostnadsökningar eftersom man måste göra stora investeringar i barnomsorg och skola, säger SKL:s ordförande Anders Knape till Dagens Nyheter.

SKL vill ersätta dagens modell, där kommunerna får betalt per flykting, till en trappstegsmodell som innebär att man får högre ersättning om man tar emot många flyktingar.

Erik Ullenhag (Fp) tycker att SKL:s förslag är intressant.

–Vi tittar seriöst på modellen för att se om den går att införa redan i höstbudgeten, säger Erik Ullenhag till Dagens Nyheter.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum