×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vägrar följa EU-beslut om ofasta jobb

2013-04-23, Tidningenvision.se

Regeringen struntar i EU-kommissionens krav på att Sverige måste skärpa lagen om anställningsskydd, Las. Nu räknar TCO, som anmälde regeringen, med att fallet tas upp i EU-domstolen.

De nuvarande reglerna för visstidsanställning innebär att den som haft ett vikariat eller allmän visstidsanställning under en sammanlagd period på 24 månader under en femårsperiod blir tillsvidareanställd.

Men tiden räknas separat för de olika anställningsformerna vilket medför att arbetsgivaren kan ”stapla” olika anställningsformer på varandra för att undvika att tillfällig personal blir tillsvidareanställd.

TCO anmälde de svenska reglerna och i februari beslutade EU-kommissionen att de måste ändras. Regeringen fick en tidsfrist på sig att svara men det står nu klart att man inte tänker skärpa reglerna.

TCO:s chefsjurist Samuel Engblom räknar nu med att EU-kommissionen driver ärendet ytterligare ett steg.

-Vi räknar med att kommissionen går vidare och väcker talan i EU-domstolen, vilket är det normala när en medlemsstat ignorerar ett motiverat yttrande. Rättsligt har regeringen en svag position, säger han i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum