×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen tror att arbetslösheten ökar

2013-04-15, Tidningenvision.se

Regeringen räknar med att arbetslösheten blir högre än förväntat i år och ökar till 8,4 procent 2014. Mer pengar satsas på utbildning och praktikplatser.

”Det blåser en stark motvind från världsekonomin som håller tillbaka återhämtningen i Sverige”, skriver finansminister Anders Borg i en kommentar till regeringens vårproposition.

Arbetslösheten steg 2012 och förväntas stiga ytterligare. Först 2015 väntas en återhämtning och att arbetslösheten minskar till 8,1 procent.

Regeringens recept för att motverka att arbetslösheten biter sig fast är mer utbildning. Cirka 2,3 miljarder kronor satsas i år och nästa år på yrkesvux, fler praktikplatser, arbetsmarknadsutbildning och fler platser till ingenjörs- och sjuksköterskeutbildningar. 

För kommuner och landsting räknar regeringen med att sysselsättningen ökar med 1 000 personer i år, fortsätter att öka 2014 för att sedan falla tillbaka. Samtidigt tror man att fler jobb kommer att skapas i privata utförare. Sammantaget väntas därför antalet anställda i det regeringen kallar ”kommunfinansierad sysselsättning” att vara lika många 2017 som i år.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum