×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt nätverk för boendestödjare

2013-04-11, Tidningenvision.se

Boendestödjare i Stockholms stad har startat ett nytt yrkesnätverk. Vid första träffen diskuterades bland annat hur olika Stockholms stadsdelar bedömer behovet av boendestöd.

–Vi är en yrkesgrupp som växer men som inte varit i fokus, säger Kamilla Lantz, boendestödjare som också sitter i avdelningsstyrelsen för Vision i Stockholms stad.

Hon menar att fokus i det sociala arbetet ofta hamnar på dem som arbetar med myndighetsutövning, som biståndsbedömare och socialsekreterare. Boendestödjare och andra yrkesgrupper som utför besluten hamnar lätt i skymundan. Därför är det viktigt att hitta ett forum där boendestödjarna kan träffas och diskutera yrkesfrågor med kolleger.

Nätverket, som initierats av Framtidsgruppen inom Vision i Stockholms stad, höll sin första träff i tisdags kväll. Bland annat diskuterades skillnader mellan stadens stadsdelar. Som att vissa stadsdelar har runt 20 boendestödjare med inriktning mot socialpsykiatri och neuropsykiatri medan Kamilla Lantz egen stadsdel, Bromma, bara har sju med liknande inriktning. Insatsernas längd skiljer sig också mycket åt. I geografiskt stora stadsdelar, som i Bromma, kan lång restid mellan brukarna göra att man inte hinner med raster.

­–Det händer att boendestödjarna inte har tid att äta lunch, säger hon.

Under februari månad var boendestödjarna en av de större yrkesgrupperna bland Visions nya medlemmar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum