×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt löneavtal för kommunala bolag dröjer

2013-04-18, Tidningenvision.se

De nya avtalen för 6 500 Vision i kommunala bolag som skulle varit klart sista mars drar ut på tiden. En av stötestenarna är ersättningarna för jour och beredskap.

–Vi fortsätter att förhandla men är ännu inte klara med något av branschavtalen, säger Jan-Olov Olsson, ombudsman på Vision.

Vision förhandlar fram avtal för 13 olika branschområden med arbetsgivarorganisationen KFS. Det handlar om cirka 6 500 medlemmar som jobbar i kommunala bolag i branscher som fastighet, teknik, energi, renhållning, turism och utbildning.

Alla avtal gick ut sista mars utom trafikavtalet som gäller maj ut. Avtalen som gått ut förlängs nu med en vecka i taget.

En faktor som komplicerar förhandlingarna är att fackförbunden har olika synpunkter i olika frågor.

–I frågor där vi är överens med arbetsgivaren tycker antingen Kommunal eller Saco något annat, säger Jan-Olov Olsson.

En fråga där meningarna går isär är om de särskilda ersättningarna, som ob-, jour- och beredskapsersättningarna ska betalas ut i kronor eller i procent av lönen.

En annan fråga som diskuteras är att avsätta en del av löneökningsutrymmet till framtida deltidspension eller högre tjänstepension.

När kan de nya avtalen vara klara?

–Det är svårt att säga, inom turism- och fritidsbranschen känns det som vi är ganska långt ifrån en överenskommelse. Inom de andra områdena finns det kanske en möjlighet att presentera ett förslag på ett nytt avtal i nästa vecka men det kan också dröja längre, säger Jan-Olov Olsson.

Sedan ett antal år har alla avtal inom KFS-området varit utan angivna nivåer på hur stora löneökningarna ska bli, så kallade sifferlösa avtal. Enda undantaget är trafikavtalet där nivån för 2012 var 3 procent, varav 0,2 procent gick till pensionsavsättningar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum