×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Löneutvecklingen är för dålig”

2013-04-03, Tidningenvision.se

På Uddevalla sjukhus har de medicinska sekreterarna dragit igång ett upprop. Målet är att få upp lönerna.

”Nu får det ske en rejäl höjning. Det är dags att göra en satsning på denna yrkesgrupp för att komma ikapp andra löner på marknaden”. Så skriver de 28 medicinska sekreterarna på ögonkliniken i ett gemensamt brev till regeringen där de påtalar att det är ett ypperligt tillfälle nu när ett nytt kollektivavtal ska tecknas.

– Det är ju inte regeringen som sätter lönerna. Men det har varit ett långvarigt missnöje med våra låga löner, och tidigare när vi skrivit har vi inte kommit någon vart alls. Det är först nu det har uppmärksammats, säger Ann-Charlotte Göss, medicinsk sekreterare på ögonkliniken.

– Ingångslönen är för låg. En nyanställd sekreterare har cirka 18 500 kronor i begynnelselön. Men det största problemet är den dåliga löneutvecklingen, säger Ann-Charlotte Göss som själv tjänar 23 000 kronor i månaden efter nästan 30 års anställning.

– Då har jag ändå ett litet tillägg eftersom jag arbetar en del av min tid på ekonomiavdelningen, säger Ann-Charlotte Göss.

Avsikten med brevet var till en början att få uppmärksamhet. Nu har man gått vidare, spridit brevet till andra kliniker på sjukhuset, förhandlingsdelegationen och sjukhusets ledning. Det har också startats en faceboksida under namnet ”Upprop medicinsksekr” som fler ansluter sig till.

Löneutvecklingen är en viktig punkt, en annan är lönespridningen.

– Den inte heller bra i vår grupp. Även om man tar på sig extrauppgifter så ger det inte särskilt mycket.  Istället får man höra att vi ska se det som en personlig utveckling, säger Ann-Charlotte Göss.

Går det inte att få upp lönen genom att byta arbetsplats?

– Nej. Det spelar ingen roll om man försöker byta till en annan klinik på sjukhuset, man får samma lön ändå. Det är en form av kartellbildning som vi också är missnöjda med.

Ni begär en rejäl lönehöjning. Hur mycket?

– Vi tycker att lönerna ska minst vara 22 000-25 000. När man går i pension ska man kunna leva på det. Jag är ensamstående och har inte så många år kvar att arbeta. Jag vet inte hur jag ska kunna leva på min pension.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum