×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkoanställda riskerar uppsägning

2013-04-04, Tidningenvision.se

Anställda på Gemensam Framtids centralkansli kommer att sägas upp. ”Kortsiktigt tänkt”, säger Visions Thomas Dahl, som är kritisk till beslutet.

Förra året beslutade kyrkokonferensen i Gemensam Framtid (ny kyrka bildad av Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan) om en organisationsförändring som bland annat innebär att all personal i sju nybildade regioner ska vara centralt anställda. Så långt var Vision med på noterna.

Men nu har kyrkostyrelsen beslutat om en besparing i centrala kansliet på åtta miljoner kronor i 2014 års budget, och anställda kommer att sägas upp.

– Mitt under verksamhetsövergången slår man till bromsarna. Jag har respekt för att man ska ha en budget i balans, men styrelsen borde ha is i magen och ge den nya organisationen en startperiod. Jag tycker att de tänker kortsiktigt, säger Thomas Dahl, ordförande i Visions ekumeniska avdelning, som har begärt en genomlysning av samtliga egendomar för att se om det går att finansiera verksamheten under en övergångsperiod.

Hur många anställda och vilka tjänster som berörs är ännu inte klart. Förhandlingar kommer att ske under våren.

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum