×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunals avtal klart – strejken avblåst

2013-04-29, Tidningenvision.se

Avtalet för Kommunals medlemmar i kommuner och landsting blev klart igår, en dag innan strejkvarslet skulle träda i kraft. Avtalet ger minst 1 700 kronor i löneökning under en treårsperiod.

– Vi krävde krontalsökningar för att inte öka lönegapet mellan mans- och kvinnodominerade branscher. Vi fick 1700 kr, vilket är långt mer än arbetsgivarnas ursprungliga bud på 1500 kr, säger Kommunals ordförande Annelie Nordström i en kommentar.

Förutom löneökningen har Kommunal och arbetsgivaren SKL också enats om att minska de delade turerna, det vill säga ofrivilliga håltimmar i arbetspassen, vilket är en viktig fråga för omkring 100 000 medlemmar.

Parterna är också överens om att minska andelen visstidsanställda.

Liksom Visions medlemmar får även Kommunals medlemmar en utökning av antalet dagar med föräldrapenningtillägg från dagens 150 dagar till 180.

Enligt arbetsgivaren SKL ligger kostnaderna för avtalet, som gäller i 37 månader, på 6,8 procent, vilket är samma nivå som avtalet inom industrin.

– Ett treårigt avtal som håller sig inom den etablerade ramen för årets avtalsrörelse. Det är klart att vi är nöjda, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum