×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun får hård kritik för fotografering

2013-04-19, Tidningenvision.se

I samband med ett hembesök fotograferade socialtjänsten i Heby i en bostad trots att familjen sade nej. ”En flagrant brist på respekt” anser Justitieombudsmannen i sin hårda kritik av kommunen.

Efter en anmälan om att barnen i familjen for illa gjorde handläggare från socialtjänsten ett hembesök. Efter en stunds diskussion fick handläggarna komma in i lägenheten.  De ansåg att bostaden var i så dåligt skick att barnen inte kunde stanna kvar eftersom det fanns risk för deras hälsa.

Handläggarna ville ta bilder för att dokumentera hur det såg ut i bostaden men mamman vägrade att gå med på det. Trots det valde handläggarna att fotografera med mobiltelefonen.

Justitieombudsmannen, JO, riktar hård kritik mot handläggarna som fotograferade mot familjens vilja och skriver i sitt beslut att de har ”visat en flagrant brist på respekt” när det gäller familjens integritet och rätt att bestämma i sitt eget hem.

JO anser också att frågan om fotografering kan vara av intresse även för andra inom socialtjänsten och har därför även informerat Socialstyrelsen om fallet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum