×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hatmejlen fyller Markus inkorg

2013-04-12, Tidningenvision.se

Han är en av Visions mest aktiva debattörer. Men nu har nättrollen gett sig på Marcus Gustavsson.

Fakta

Tre råd från Marcus Gustavsson:

1. Ta stöd av personer du litar på i din närhet.

2. Polisanmäl rena hot.

3. Hämta kraft ur alla positiva reaktioner och låt inte det negativa påverka din yttrandefrihet och ditt engagemang.

Få fackligt engagerade kan ha missat Visions avdelningsordförande i Göteborg, Marcus Gustavsson. Han skriver ständigt, på bloggar, Facebook och Twitter och är alltid tydlig med sina värderingar. Om människors lika värde och att det finns en könsmaktsordning, där män värderas högre än kvinnor.

Men alla uppskattar inte åsikterna. Sedan i höstas har han fått ett hundratal hatmejl – alla anonyma. Lägg därtill ett stort antal hatiska kommentarer på bloggar och i sociala medier.

I mejlen beskrivs han bland annat som ”avskum”, ”feministhora” och ”bögdjävul”. Han har även fått ta emot rena dödshot. Senast för några veckor sedan fick Marcus Gustavsson 25 hatfulla mejl inom några timmar.

– Det var väldigt jobbigt i början, då bar jag det mest för mig själv, berättar han.

Under vintern har dock Marcus Gustavsson vid olika tillfällen valt att berätta om hatmejlen, och då har det också lättat inombords.

– Jag har fått ett enormt stöd sedan dess.

Det är framför allt två ämnen som väcker dem som Marcus Gustavsson kallar nättroll, alltså personer som anonymt skriver hatfulla mejl. Det ena ämnet är jämställdhet. Det andra är rasism, och i synnerhet när han skriver om Sverigedemokraterna, SD.

– Kritiserar man SD får man direkt mothugg, det verkar finnas ett gäng som bevakar allt som skrivs om dem.

Självklart påverkas han av varje hatfyllt mejl och Marcus Gustavsson konstaterar att han inte längre är lika spontan i det han skriver, exempelvis på Twitter. Men han är noga med att inte låta sig censureras av näthatet. Öppenheten om det han varit med om har också gjort att han ”bombarderats med nätkärlek”.

– Det är viktigt att hålla fast vid det som är positivt, som i det vanliga fackliga arbetet. Vi får mycket reaktioner på Visions arbete i Göteborg. Och man får komma ihåg att nio av tio reaktioner är positiva.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum