×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Forskare vill se utomstående granskning av kommuner

2013-04-09, Tidningenvision.se

Mer än varannan svensk tror att kommuntjänstemännen är korrupta. En expertgrupp från Finansdepartementet föreslår att ett antal kommuner årligen granskas av utomstående revisorer.

Forskarna i Finansdepartementets expertgrupp har ställt frågor till 1500 slumpvis utvalda svenskar om vad man tror om förekomsten av mutor och svågerpolitik i kommunerna. Sex av tio i undersökningen tror att det är vanligt med korruption. Sverige skiljer också ut sig jämfört med våra nordiska grannländer genom att vi misstror kommunpolitiker mer än rikspolitiker.

Forskarna kan inte slå fast om korruptionen i kommunerna verkligen har ökat. Oavsett menar de att bara tron att korruptionen ökat är tillräckligt för att något måste göras. Förslagen från forskarna är bland annat att ett slumpmässigt antal utvalda kommuner årligen ska granskas av utomstående revisorer. Dagens system med kommunala revisorer är för tandlöst, skriver forskargruppen på Dagens Nyheters debattsida.

Forskarna diskuterar också möjligheten till standardiserade ekonomiredovisningar, som läggs ut på nätet. På så sätt skulle det bli lättare för journalister och medborgare att jämföra kostnader mellan olika kommuner.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum