×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Försiktigt positivt från förtroendevalda

2013-04-10, Tidningenvision.se

Tidningen Vision har talat med tre förtroendevalda i Vision om det nya avtalet. Här är deras kommentarer:

Christian Borg, avdelningsordförande i Landskrona stad.

–Det känns lite osäkert med ett så långt avtal mitt i en lågkonjunktur. Hela Europa har stora svårigheter. Att då förbinda sig under lång tid kanske inte är helt lyckat, men det finns säkert taktik bakom det.

–Gällande utfallet är det bättre än industrin år ett och två, det känns bra och ger förhoppningsvis reallöneökningar. Alla arbetsgivare är dock inte bekväma med sifferlösa avtal och inte förberedda på hur man ska hantera det här. Så det ställer höga krav på arbetsgivare och de fackliga organisationerna lokalt att utbilda samtliga chefer och samtliga medlemmar i löneprocessen.På sikt tror jag att det är positivt med sifferlösa avtal men jag är osäker på om vi skulle gjort det redan nu.

Ewa Straumits, avdelningsordförande Örebro läns landsting.

–Jag tycker att det är en bra konstruktion. Jag har tidigare varit emot sifferlösa avtal, jag har varit rädd att vi inte är mogna för det. Men med denna konstruktion har arbetsgivarna ett par år på sig att se till att det fungerar. För ska man ha ett sifferlöst avtal måste processen fungera till hundra procent. Funkar det inte får vi väl gå tillbaka till det gamla.

–Det är skönt med ett långt avtal. De här korta avtalen är ganska påfrestande, det blir mycket jobb runt omkring och medlemmarna får ofta inte ut sina löner förrän någon gång i november.

Tommy Thyrsson, avdelningsordförande i Norrköpings kommun.

–Jag tycker att det ser jättebra ut. Jag tror att vi kan få ett bättre resultat med sifferlösa avtal. Vi har sett att vi får ut mer i våra lokala förhandlingar än vad lägsta-utrymmet är i det centrala avtalet. Lägsta-utrymmet har blivit lite av en bromskloss här.

–Man skriver också att lönesättande chefers mandat ska förstärkas, det är intressant. Jag är nyfiken på hur man genom ett centralt avtal ska kunna göra något i den frågan.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum