×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flest överbeläggningar i Gävleborg

2013-04-04, Tidningenvision.se

Alla landsting har börjat mäta överbeläggningar på sjukhusen. Statistiken visar att Gävleborg har flest och Jönköping har minst antal överbeläggningar.

–Våra medlemmar känner av det, de är slitna. Det är större omsättning på patienter och fler journaler som ska skrivas. Vi börjar också oroas inför sommaren, att det inte finns medicinska sekreterare att få tag på, säger Lotta Eriksson, Visions avdelningsordförande i Landstinget Gävleborg.

Sedan i höstas använder alla landsting en gemensam metod för att mäta överbeläggningarna på sjukhusen. Den nationella databasen administreras av Sveriges Kommuner och Landsting som nu visar hur överbeläggningarna ser ut i landstingen.

I den första listan som publicerats har landstinget Gävleborg flest överbeläggningar följt av Västmanland och Västerbotten. Minst antal överbeläggningar rapporterar Jönköping, Dalarna och Gotland.

Här finns listorna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum