×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler jobbtimmar för anställda i Malmö

2013-04-02, Tidningenvision.se

Klämdagen efter Kristi himmelfärdsdag försvinner för anställda i Malmös centrala administration. Det blir resultatet av att arbetsgivaren på skärtorsdagen sade upp ett arbetstidsavtal.

Malmö stad har sagt upp avtalet om förkortad arbetstid för dem som arbetar i stadens centrala administration. Det lokala avtalet, som funnits sedan 1975, har inneburit ledighet dagen efter Kristi himmelfärdsdag, samt två timmars förkortad arbetstid ytterligare fyra dagar under året.

Arbetsgivaren menar att avtalet har varit omodernt. Dels har det blivit svårt att avgöra vilka anställda som ingår i den centrala administrationen och därmed skulle ha rätt till arbetstidsförkortning, dels anser man att medborgarservicen har drabbats när administrationen varit obemannad.

Frågan har väckt starka känslor bland Visions medlemmar i Malmö.

– Det är tråkigt att arbetsgivaren inte lyssnar på vad våra medlemmar tycker, avtalet har uppenbarligen varit av stort värde för dem. I en stressad tid är det värdefullt att få lite extra planerad ledighet som ingen kan röra. Visst har vi flextidsavtal men det är dock inte självklart att man kan vara ledig som man själv vill, säger Niklas Pålsson, Visions ordförande i Malmö stad.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum