×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DO granskar 470 arbetsgivare

2013-04-08, Tidningenvision.se

Diskrimineringsombudsmannen, DO, inleder i veckan en granskning av jämställdhetsarbetet hos 470 statliga och privata arbetsgivare.

För drygt fyra år sedan gjorde dåvarande Jämo en granskning av 550 arbetsgivares arbete för att uppnå jämställda löner, den så kallade Miljongranskningen.

Den ledde till att 242 arbetsgivare hittade och åtgärdade osakliga löneskillnader för över 5 200 personer varav 90 procent var kvinnor. I genomsnitt fick de berörda personerna lönehöjningar på 1 120 kronor i månaden.

I dagarna inleder DO en uppföljning på hur det har gått fyra år senare på 470 av arbetsplatserna som ingick i Miljongranskningen. Frågan är om arbetsgivarna har fortsatt med ett systematiskt jämställdhetsarbete.

– Arbetsgivarna som ingick i Miljongranskningen har granskats tidigare och vet hur arbetet ska gå till. Genom att begära in handlingsplanerna säkerställer vi att de har fortsatt det arbetet, säger Peter Tai Christensen, chef för DO:s granskningsenhet.

Inga kommuner och landsting ingick i Miljongranskningen och kommer därmed inte att granskas nu heller enligt DO.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum