×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig relation med chefen förkortar sjukskrivning

2013-04-16, Tidningenvision.se

Långtidssjuka med dålig relation till chefen går tillbaka till jobbet tidigt – sannolikt för tidigt. Risken är att det skapar nya sjukskrivningar längre fram.

Enligt forskare vid Linköpings universitet går långtidssjukskrivna med psykiska besvär tillbaka till jobbet tidigt om de har en dålig relation med chefen. Det skriver tidningen Du&Jobbet.

Jag hajade till först när jag såg resultatet, men det är inte så konstigt egentligen. Det handlar ofta om personer med lägre utbildning som kanske inte känner samma trygghet som högutbildade i att behålla sin anställning om de blir långvarigt sjuka, säger Kerstin Ekberg, professor vid Rikscentrum för arbetslivsinriktad rehabilitering, till Du&Jobbet.

De yrkesgrupper som går tillbaka till jobbet tidigt jobbar ofta inom kontors- och kundservice, service, omsorg samt arbeten utan krav på särskild yrkesutbildning. De yrkesgrupper som stannar hemma längst vid sjukskrivningar är chefer, arbetsledare och arbeten med teoretiska specialistkunskaper.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum