×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig arbetsmiljö kan kosta landstinget 500 000

2013-04-05, Tidningenvision.se

Brist på personal, medarbetare som känner sig kränkta av chefer och dålig fysisk arbetsmiljö. Arbetsmiljöverket riktar hård kritik mot den psykiatriska slutenvården på sjukhuset i Karlstad.

Det var efter en anmälan från tre skyddsombud som Arbetsmiljöverket började granska arbetsmiljön på den allmänpsykiatriska slutenvården på sjukhuset i Karlstad.

Enligt skyddsombuden fanns det stora brister bland annat i arbetsledningen, säkerhetsrutinerna och bemanningen. Efter intervjuer med personalen konstaterar Arbetsmiljöverket att det finns allvarliga brister. Det finns till exempel ingen fastställd grundbemanning vilket gör att antalet anställda skiftar från dag till dag.

Ledningen struntar ofta i att ta in vikarier och brist på personal gör att det nästan är omöjligt att ta rast under helger och kvällar. Det slarvas med rapportering av olyckor och tillbud och enligt Arbetsmiljöverket verkar det finnas en tolerans för hot och våld.

Verket konstaterar också att det är ett ”hårt klimat” på arbetsplatsen. På flera håll känner sig anställda kränkta av chefer vilket har lett både till sjukskrivningar och att personal slutat. Ledningen måste senast i januari 2014 ha vidtagit flera åtgärder för att förbättra arbetsmiljön, annars riskerar landstinget ett vite på 500 000 kronor.

Det handlar bland annat om att anpassa arbetsmängden för de anställda så att de får tid till återhämtning. Ledningen måste också fördela arbetet mellan cheferna bättre så att riskerna för dålig arbetsmiljö minskar. Cheferna måste också bli bättre på lagar och regler som är viktiga för arbetsmiljön och att veta vilka risker det finns för olyckor och sjukdom i arbetet.

–Vi har tagit kritiken på största allvar. Vi har kommit en bit framåt och jobbar hårt med det här tillsammans med våra fackliga företrädare. Vår målsättning är att vi ska rätta till allt som har varit bekymmer, säger Karin Haster, tillförordnad divisionschef för psykiatrin i Landstinget Värmland.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum