×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtalsförhandlingarna inne i slutskedet

2013-04-05, Tidningenvision.se

Visions förhandlingar om ett nytt centralt avtal för medlemmar som jobbar i kommuner och landsting är nu inne i slutskedet. Ett nytt avtal kan bli klart i helgen eller i början av nästa vecka.

Både Visions avtalsgrupp och förbundsstyrelse är nu samlade i Stockholm inför slutförhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting. Det nya centrala avtalet berör drygt 100 000 medlemmar i kommuner, landsting och Pactaföretag.

Visions förhandlare Kjell Svahn säger att målet är att det nya avtalet ska vara klart så snart som möjligt men kan ännu inte säga om det blir i helgen eller i början av nästa vecka.

Några av de viktigaste villkorsfrågorna som just nu ligger på bordet är jour- och beredskapsfrågor och föräldraförmånerna. En annan viktig fråga för Vision är att löneprocessen ska fungera bättre ute på arbetsplatserna.

Tidigare i veckan blev industriavtalet, som sätter märket för löneökningarna på arbetsmarknaden, klart. Det ger 6,8 procent på tre år. Men Kjell Svahn vill inte säga något om några lönenivåer ännu.

–Det har vi inte börjat diskutera ännu, säger han.  

Parallellt med Vision förhandlar även Kommunal med SKL om ett nytt avtal. De förhandlingarna har ajournerats eftersom man inte kommer att hinna klart över helgen.

–Vi kommer att återuppta förhandlingarna på måndag med förhoppningen om att nästa vecka förhandla klart, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum