×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ännu inget kyrkoavtal i hamn

2013-04-18, Tidningenvision.se

Nästa vecka intensifieras förhandlingarna om ett nytt avtal för Svenska kyrkans anställda. Men Kommunals strejkvarsel kan göra att avtalet dröjer.

Visions avtal med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation gick ut den 31 mars. Förbundet vill att avtalet ska innebära reallöneökningar för medlemmarna. Dessutom har Vision yrkat på föräldrapenningtillägg i sex månader och att medlemmarnas inflytande över lönesättningen ska bli större.

Nästa vecka ska Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation träffas varje dag. Löneavtalet för kyrkans anställda tecknas tillsammans med flera andra fackliga organisationer, bland annat Kommunal, som nu har varslat om strejk i kommuner och landsting.

–Vi kommer att förhandla intensivt och förhoppningen är att vi ska vara klara snart. Men Kommunals strejkvarsel skulle kunna leda till att avtalet drar ut på tiden. En uppgift för oss nästa vecka blir att försöka klargöra hur en utdragen förhandling med Kommunal kommer att påverka Visions avtalsförhandlingar, säger Visions ombudsman Matteus Canevall.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum