×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

27 vårdanställda tjuvläste brottsoffers journaler

2013-04-08, Tidningenvision.se

Efter att Sveriges Radio sänt en dokumentär om en våldtagen ung kvinna har 27 vårdanställda gått in och läst hennes journaler. Polisen har inlett en förundersökning om dataintrång alternativt tjänstefel.

P1-dokumentären om kvinnan som kallades ”Nora” väckte debatt om bemötandet inom psykiatrin. Efter att den sänts har 27 personer som inte har med Noras vård att göra loggat in på hennes journaler, rapporterar Ekot.

Det är flera läkare, psykologer, sjuksköterskor och administrativ personal som jobbar på helt andra avdelningar som gått in och läst bland annat hennes journaler från gynekologmottagningen och kvinnofridsmottagningen. Två administratörer av sjukresor ska ha loggat in på hennes journaler från 15 olika avdelningar på en och samma dag, trots att Nora inte haft några sjukresor till avdelningarna.

I dokumentären framkom det att Nora ville prata med en kvinnlig psykolog men i stället fick träffa en manlig vårdare. Han har nu, två år senare, varit inne i hennes journaler.

- Det kan jag säga ganska klart att då är det misstanke om dataintrång. Jag kan inte se någon som helst orsak till varför en sådan yrkeskategori skulle gå in i en journal efter två år, säger Mats Holmberg, landstingsjurist i Uppsala, till Ekot.

Han säger att landstinget ser allvarligt på händelserna och att alla loggar ska följas upp.

Polisen har inlett en förundersökning om dataintrång alternativt tjänstefel gällande de 27 personerna som tittat i journalerna.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum