×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision rasar mot sämre trygghet för anställda

2012-09-28, Tidningenvision.se

Pressen på enskilda medarbetare kommer att öka och anställningsskyddet försämras. Det anser Vision blir följden om Las-utredningens förslag blir verklighet.

– Det är ett mycket dåligt förslag. Utredaren har krånglat till reglerna och pressen på enskilda individer kommer att öka, säger Mikael Ruukel, förbundsjurist på Vision.

Regeringen har gett en utredare i uppdrag att undersöka hur man kan ändra lagen så att de tvister som uppstår när någon sägs upp kan bli billigare för arbetsgivarna, i synnerhet för mindre privata sådana. Tanken har varit att öka viljan att anställa.

Men de fackliga centralorganisationerna gör tummen ner för förslaget. TCO, LO och Saco tror inte att arbetsgivare som behöver anställa personal utgår från att de senare ska sägas upp. Därför menar facken att nuvarande regler inte utgör något hinder för nyanställningar.

Förslaget innebär bland annat att arbetsgivare som säger upp personal inte längre ska behöva kolla upp om det finns andra jobb på arbetsplatsen de kan ta.

– Det är en allvarlig förändring som kommer att få stora följder. Det innebär att arbetsgivaren kan säga upp en person trots att det finns andra lediga jobb på arbetsplatsen, säger Mikael Ruukel.

Den som driver en tvist i domstol mot en arbetsgivare med färre än 50 anställda ska också enligt förslaget kunna få mindre i skadestånd. I dag kan den som sagts upp på fel grunder få max 32 månadslöner i skadestånd, i framtiden kan det sänkas till 24 månadslöner.  

Dessutom kommer den som sägs upp och inleder en rättslig process mot arbetsgivaren för att man sagts upp på fel grunder, att automatiskt bli av med sitt jobb efter ett år.

– Det betyder att man då står utan lön och det är inte heller säkert att man ens får a-kassa. Det beror på hur a-kassan bedömar varje enskilt ärende, säger Mikael Ruukel.

Tanken är att förslagen ska träda i kraft 1 januari 2014.

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum