×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision: Bra att läraravtalet testar industrimärket

2012-09-27, Tidningenvision.se

Lärarnas avtal blev färdigt i går. I procent ger det betydligt mer i lönelyft än industrimärket det första året. Det är bra att det blir en diskussion om märket tycker Visions ordförande Annika Strandhäll.

– Att vi nu får en diskussion om det normerande industrimärket är en förutsättning för att vi ska komma någon vart i frågorna om den strukturella lönediskrimineringen, säger Visions ordförande Annika Strandhäll.

Det nya avtalet för lärarna är fyraårigt och ger 4,2 procent i år – övriga avtal har hållit sig till industrimärket på 2,6 procent. Därefter garanteras en löneökning på minst lika mycket som märket 2013. De sista två åren i det nya avtalet är sifferlösa.

Skulle en sådan konstruktion vara något för Vision?

– Vi måste värdera vilken konstruktion våra medlemmar kan tänka sig att ha. Huruvida man på sikt kan tänka sig att ha ett sifferlöst avtal eller inte. Är det en konstruktion som är optimal för våra medlemsgrupper? säger Annika Strandhäll.

Hon menar också att ska man få in större utvecklingsfrågor i avtalet så krävs kanske en längre avtalsperiod. Och vad gäller norm eller inte norm, så kommer Vision fortsätta att lyfta frågan om strukturella löneskillnader mellan sektorerna.   

– Ska vi kunna förändra löneläget jämfört med den privata sektorn så måste välfärdssektorn få gå före normen. Så på så sätt är det intressant att titta närmre på lärarnas avtalskonstruktion, säger Annika Strandhäll.

I snitt beräknas avtalet ge en lärare 3 700 kronor mer i månaden för de fyra åren. Sveriges Kommuner och Landsting räknar med att avtalet innebär en kostnad på 18 miljarder kronor för kommunerna under perioden.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum