×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Västerås IT-drift läggs ut på privat företag

2012-09-04, Tidningenvision.se

Västerås stad lägger ut hela sin IT-drift på privata Logica. Ett 20-tal Visionmedlemmar berörs av privatiseringen.

Oron inför privatiseringen av IT-driften i Västerås stad har varit stor. Totalt berörs 30 anställda varav 20 är medlemmar i Vision. Det handlar både om IT-tekniker och IT-förvaltare.

Oron har bland annat handlat om att ett företag som inte har någon verksamhet i Västerås skulle få uppdraget så att personalen skulle bli tvingad att pendla till Stockholm eller någon annan plats. Men så ser det inte ut att bli när Logica tar över.

–Man kunde höra på informationsmötet att det var många som pustade ut när de fick höra att det blev ett Västeråsbaserat företag, säger Hans Söderholm, Visions ombud för IT-personalen.

När Logica tar över blir det en så kallad verksamhetsövergång. Det innebär att personalen erbjuds att följa med till företaget som tar över och att de får behålla sina anställningsvillkor i ett år. Hans Söderholm tror att de flesta väljer att gå över.

–Jag tror medlemmarna behöver smälta det här först. Men att bli kvar som anställd i staden är inte så mycket till alternativ, då lär de bli övertaliga. Jag är ganska övertygad om att de flesta kommer att välja att gå över, säger Hans Söderholm.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum