×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsagd medlem får skadestånd

2012-09-05, Tidningenvision.se

En studie- och yrkesvägledare som blev uppsagd av Göteborg stad får sin tjänst tillbaka och 100 000 kronor i skadestånd.

Studie- och yrkesvägledaren flyttades under flera omorganisationer runt mellan olika stadsdelar.

2008 förflyttades hon till en insats inom kommunen som ska hjälpa anställda att hitta nytt jobb inom och utanför kommunen. Det enda arbete hon erbjöds var ett städjobb på sin gamla arbetsplats. Eftersom tjänsten inte ansågs som skälig tackade hon nej.

I juni 2011 sade kommunen upp kvinnan. Vision ogiltigförklarade uppsägningen och ansåg bland annat att kommunen inte gjort tillräckligt för att omplacera henne.

Facket stämde arbetsgivaren till Arbetsdomstolen. Under processens gång har kommunen medgivit att det var fel att säga upp studie- och yrkesvägledaren. Därför har AD ogiltigförklarat uppsägningen. Medlemmen får nu ett skadestånd på 100 000 kronor. Formellt får hon även tillbaka sin tjänst men det är osäkert om hon får börja jobba i kommunen igen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum