×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Umeå kritiseras för brister i ekonomikontrollen

2012-09-14, Tidningenvision.se

Brister i redovisningen av fester och representation och dålig koll på kontokorten. Umeå kommun får kritik på flera punkter av revisorerna.

Konsultföretaget Ernest & Young har granskat Umeå kommuns ekonomiadministrativa rutiner och konstaterar att det finns flera brister i rutinerna och kontrollen.

Det flesta bristerna finns i fakturor som rör personalfester och representation. Stickprover visar att kommunen sällan håller sig till det regelverk som finns. Även när det gäller kommunens kontokort finns det brister. Bland annat har vissa personer attesterat sina egna kortfakturor och i flera fall har det varit svårt att se någon koppling mellan inköpen och kommunens verksamhet.

Revisorerna skriver att bristerna när det gäller fakturor, kontering och attestering still stor del beror på att den ekonomiska administrationen decentraliserats och datoriserats och nu utförs av många olika personer. Datasystemet kräver stora kunskaper vilket många användare saknar.

Revisorerna uppmanar kommunen att införa tydligare regler och rutiner, göra fler kontroller samt utbilda personalen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum