×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tyresö sa nej till höjda taxor i omsorgen

2012-09-24, Tidningenvision.se

Folkomröstningen i Tyresö kommun blev ett bakslag för den sittande majoriteten. Kommuninvånarna röstade nej till de nya taxorna inom omsorgen.

De nya taxorna, som infördes av alliansen i maj förra året, innebär att äldre- och handikappomsorgen har blivit betydligt dyrare för många. Alla måste till exempel betala 250 kronor i månaden för trygghetslarm som tidigare var gratis, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

Majoriteten har motiverat de nya taxorna med att kommunen måste införas för att klara den stora ökningen av fler äldre i kommunen.

Tiden före folkomröstningen har varit turbulent. De politiska blocken har anklagat varandra för fula knep och för att de försökt vilseleda väljarna.

Men i går sade Tyresöborna ett tydligt nej till de nya taxorna. Nej-sidan vann med 7 865 röster mot 1 287.

Socialnämndens ordförande Andreas Jonsson (M) säger att det inte är klart att majoriteten kommer att följa valresultatet. Han hänvisar bland annat till att valdeltagandet bara var 29 procent.

-Vi inom alliansen ska träffas på onsdag och diskutera hur vi ska tolka resultatet och hur vi ska använda det framöver, säger socialnämndens ordförande Andreas Jonsson (M).

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum