×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tandsköterska får skadestånd efter avsked

2012-09-11, Tidningenvision.se

Tandsköterskan blev avskedad från en folktandvårdsklinik i Uppsala läns landsting efter anklagelser om förskingring. Nu får hon en summa pengar i en uppgörelse med arbetsgivaren.

I december 2010 blev tandsköterskan polisanmäld och avskedad för att hon enligt arbetsgivaren skulle ha förskingrat pengar ur klinikkassan. Polisen gjorde en omfattande utredning, bland annat förhördes 18 personer.

Men i december 2011 lade åklagaren ned utredningen eftersom det inte gick att bevisa att tandsköterskan hade tagit några pengar.

Tandsköterskan har hela tiden nekat till anklagelserna och Vision stämde arbetsgivaren till Arbetsdomstolen. Facket krävde att tandsköterska skulle få jobbet tillbaka och ett skadestånd på 150 000 kronor.

Nu har parterna enats om en överenskommelse.

–Hon kommer att få en summa pengar och då drar vi tillbaka vår talan, säger Mikael Ruukel, förbundsjurist på Vision.

Han vill inte berätta hur mycket pengar tandsköterskan får.

–Jag vill inte gå in på några belopp. Men när vi vägde för- och nackdelar med att driva fallet vidare i domstol kom medlemmen fram till att hon kunde nöja sig med uppgörelsen i stället, säger Mikael Ruukel.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum