×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenskar skeptiska till offentlig upphandling

2012-09-13, Tidningenvision.se

Mer än hälften av svenska folket misstror offentlig upphandling inom byggbranschen, visar en ny undersökning.

54 procent av de intervjuade i studien tror inte att offentlig upphandling fungerar särskilt bra, enligt undersökningen som Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, gjort. Endast 34 procent anser att ”offentlig upphandling för det mesta fungerar bra”.  

En majoritet anser att både köpare och säljare har lika stort ansvar för att reglerna följs och att korruption och svartjobb motverkas.

Parallellt med IVA:s undersökning gjorde organisationen Byggcheferna en enkät bland chefer i sektorn. I den uppger entreprenörerna att det främsta skälet till felaktigheter vid upphandling beror på bristande kunskaper.

Byggherrar och konsulter menar i stället att det är en vilja att påskynda processen som är den främsta orsaken.

1 009 personer intervjuades i IVA:s undersökning. Byggcheferna tillfrågade 1 600 entreprenörer, 650 byggherrar och 550 konsulter.

 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum