×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt att förstå kommunen på webben

2012-09-20, Tidningenvision.se

Nästan 200 av landets kommuner saknar information på lättläst svenska på sina webbplatser.

En fjärdedel av alla svenskar har svårt att läsa. Men trots det saknar en majoritet av kommunerna lättläst information på sina webbplatser.

Enligt en kartläggning som Centrum för lättläst har gjort lever bara 95 av landets 290 kommuner upp till kravet att vara tillgängliga på webben. Det är något bättre än vid den förra undersökningen 2010 då det var 77 kommuner.

Men även om antalet har ökat är det många kommuner som har stora brister i sin lättlästa information. Det är enligt Centrum för lättläst ett stort problem eftersom allt mer viktig information finns just på internet. Det är till exempel bara tio kommuner som ger sina invånare möjlighet att ansöka om förskoleplats på lättläst svenska.

- Som det ser ut i dag är språket alldeles för svårt och strukturen för rörig för att informationen ska fungera för alla, säger Bror Tronbacke, direktör på Centrum för lättläst.

Det finns flera sätt för kommuner att erbjuda lättläst information:

  • Integrerad lättläst information innebär att man kan välja en lättläst version av en text på webben.
  • Man kan samla all lättläst information under en speciell rubrik.
  • Man kan samla all lättläst information i ett särskilt ”lättläst webbrum”.
  • Man kan också tänka sig att all information på webben är lättläst.

Här är hela listan på kommuner som har lättläst information på webben.

 

 

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum