×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialnämnd får kritik efter 4-årings död

2012-09-11, Tidningenvision.se

Socialnämnden i Ljungby agerade fel efter att en fyraårig pojke dödades. Det menar Socialstyrelsen som nu kräver bättre rutiner.

Det var i oktober förra året som en fyraårig pojke i Ljungby dödades av ett annat barn. Redan innan pojkens död pågick en utredning enligt socialtjänstlagen för alla barnen i familjen, eftersom skolan hade gjort en anmälan till socialförvaltningen om att man var orolig för dem.

Efter fyraåringens död beslutade socialnämnden att förlänga tiden för den tidigare utredningen för att föräldrarna skulle få sörja sin son i fred, uppger Sveriges Radio Kronoberg. När socialförvaltningen tog upp utredningen några månader senare motsatte sig familjen det och bröt kontakten med förvaltningen. I somras omhändertogs barnen enligt lagen om vård av unga.

Socialstyrelsen kritiserar nu socialnämnden och menar att den inte har sett till barnens bästa när de inte fortsatte den pågående utredningen direkt efter den fyraårige sonens död. Enligt radion anser myndigheten också att handläggarna på socialförvaltningen inte har fått tillräckligt med stöd i ärendet. Socialstyrelsen kräver att socialnämnden i Ljungby ser över sina interna rutiner och samarbetsformer.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum