×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill ha obligatorisk valfrihet

2012-09-17, Tidningenvision.se

Regeringen vill att alla äldre ska ha rätt att välja mellan privat och kommunal äldreomsorg. Därför övervägs nu en tvingande lagstiftning. Att fingra på det kommunala självstyret menar kritikerna.

”Vi behöver mer valfrihet, inte mindre” skriver barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) på DN-debatt.

Regeringen tillsätter nu en utredning för att om se om regeringen kan kräva att alla kommuner inför valfrihet från år 2014. Maria Larsson vill med utredningen se över hur man kan påskynda införandet och samtidigt främja kvaliteten inom omsorgen.

Lagen om valfrihet, LOV, innebär att alla äldre som behöver vård och omsorg själva ska kunna välja utförare. Det är i dag upp till varje kommun att välja om LOV ska införas. Hittills har 120 av landets kommuner infört lagen och ett 50-tal planerar att införa den inom kort.

Oppositionen och många kommuner är dock kritiska till utspelet och påpekar att en tvingande lag går emot det kommunala självstyret.

– Det blir konstigt och en paradox med en tvingad lag. Vi är för valfrihet, men kommuner måste själva få påverka den lokala utformningen, säger Gunvor Ericson, Miljöpartiets gruppledare i riksdagen till Dagens Nyheter.

Utredningen ska redovisa sina resultat senast den 15 januari 2014.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum