×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Porträtt av kommunalråd som romare kostade 600 000

2012-09-25, Tidningenvision.se

Hörby kommun och fastighetsbolaget Hifab betalade 600 000 kronor för ett porträtt av kommunalrådet Lars Ahlqvist (M) klädd som romersk legionär. Men man gjorde ingen upphandling.

Porträttet av kommunalrådet Lars Ahlqvist har kostat totalt 600 000 kronor, kostnaden delas av kommunen och det kommunala fastighetsbolaget Hifab.

På den blivande väggmålningen står Lars Ahlqvist som romare bredvid affärsmannen Anders Jarlskog och han fru utklädda till Karl XI och adelsdamen Leonora Ulfeldt, skriver Skånska Dagbladet.

Trots att målningen kostade 600 000 kronor har varken kommunen eller fastighetsbolaget gjort någon upphandling. Uppdraget har i stället gått till konstnären Johan Falkman som är nära vän med Ahlqvist och Jarlskog.

Kommunchefen Arne Bertilsson säger att kommunen inte struntat i att göra en upphandling och att Lagen om upphandling tillåter undantag för konstnärliga utsmyckningar av offentliga lokaler.

- Tvärtom har vi ambitionen att göra rätt och har granskat den dokumentation som finns i form av avhandlingar, rättsfall och liknande om undantag av konstnärliga skäl vid upphandling av konst, säger kommunchef Arne Bertilsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum