×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Platsbrister på sjukhusen kartläggs

2012-09-27, Tidningenvision.se

Sjukhusens överbeläggningar hotar patientsäkerheten. Därför ska nu SKL och Socialstyrelsen starta en nationell databas dit landets sjukhus ska rapportera dagligen.

– Vi vill göra en kartläggning av hur det egentligen ser ut för vi har aldrig tidigare mätt det här på nationell basis. Utifrån de siffrorna som vi får fram så blir det också lättare att sätta igång förändringsarbeten, säger Margareta Berglund Rödén, projektledare på SKL till Sveriges Radio Ekot.

Från och med söndagen den 27 september ska alla landets sjukhus dagligen rapportera in antalet patienter och antalet som vårdas på fel avdelning. Sjukhusen får dela på totalt 100 miljoner kronor för besväret.

Antalet vårdplatser i Sverige har minskat drastiskt de senaste decennierna. Platserna har också fortsatt att minska för varje år under 2000-talet, men minskningstakten har mattats av de senaste åren, enligt Socialstyrelsen.

Sverige har i dag bland det lägsta antalet vårdplatser jämfört med andra europeiska länder. 2011 slogs bottenrekord – 25 556 platser. Regeringen avsatt då 675 miljoner kronor under 2012-2014 för stimulansbidrag till landstingen för insatser som förbättrar patientsäkerheten. Överbeläggningar ansågs vara ett av de största problemen.

– Det här är ett patientsäkerhetsproblem och ett arbetsmiljöproblem, och jag tror att alla vill ha hjälp med att fixa till det. Och jag tror att vi kommer att lyckas, säger Margareta Berglund Rödén.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum