×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Otydligt ansvar för arbetsmiljön i Uddevalla

2012-09-03, Tidningenvision.se

Dubbla ledarskap och otydligt ansvar för arbetsmiljön, det konstaterar Arbetsmiljöverket. Fyra fackförbund riktar nu skarp kritik mot Uddevalla kommun.

Ansvaret för arbetsmiljön i Uddevalla ligger på kommunstyrelsen, men budget för arbetsmiljöarbetet ligger på nämnderna. I praktiken har nämnderna haft arbetsmiljöansvaret, vilket resulterat i att redovisning och uppföljning ter sig helt olika mellan förvaltningarna, skriver lokaltidningen Bohusläningen.

– Det blir problem när kommunstyrelsen har mandatet men inte befogenhet eller medel att åtgärda arbetsmiljöproblem, säger Ann-Britt Klemensson, ordförande i Visions Uddevalla avdelning.

Vision kräver nu, tillsammans med tre andra fackförbund, att ansvaret för arbetsmiljön förtydligas från kommunstyrelsen till nämnderna. Samt att dokumentation och uppföljning skärps.

Arbetsmiljöverket, AV, konstaterade vid en inspektion att dubbelt ledarskap skapar otydlighet samt att ansvar, befogenheter och resurser inte hänger ihop som de ska.

Den luddiga uppdelningen av arbetsmiljöansvar kom på tapeten efter en olycka på en av Tekniska kontorets arbetsplatser. Olyckan resulterade i en sjukskrivning men kunde fått betydligt större konsekvenser.

Kommunen har nu fram till 1 oktober på sig att förtydliga arbetsmiljöansvaret eller riskera böter från AV.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum