×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt löneavtal för 300 Visionmedlemmar

2012-09-17, Tidningenvision.se

Vision har tecknat ett nytt löneavtal för medlemmar som arbetar i kommunala bolag inom turism och fritid. En av nyheterna är en utökad arbetstidsförkortning.

Det nya löneavtalet mellan Vision och arbetsgivarorganisationen KFS Turism och fritid gäller från 1 april 2012 men innehåller inga procentsiffror på hur stora löneökningarna ska bli.

Den nya lönen bestäms i ett årligt lönesamtal mellan anställd och chef och ska sättas efter det ansvar man har och hur bra man utför sina arbetsuppgifter.

Bland nyheterna i avtalet finns bland annat att medlemmarnas arbetstidsförkortning ökar med 9 timmar om året, från 27 till 36 timmar. ATK är ett antal timmar som medlemmarna enligt avtalet kan ta ut i ledig tid då det inte stör verksamheten.

Arbetsgivaren kan inte längre avbryta medlemmarnas semestrar vilket var möjligt tidigare.

De som har en visstidsanställning kan i och med det nya avtalet säga upp sig innan visstidsanställningen gått ut. Har man varit visstidsanställd i mer än ett år har man också rätt att vara med i den årliga löneöversynen.

De som är föräldralediga få föräldrapenningtillägg även om man delar upp sin föräldraledighet i flera perioder. Tillägget betalas av arbetsgivaren och fyller ut en del av skillnaden mellan föräldrapenningen och den vanliga lönen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum