×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

MR-priset till Nynäshamn

2012-09-20, Tidningenvision.se

Arbetsgivareavdelningen i Nynäshamns kommun får Visions MR-pris för sitt systematiska arbete med likabehandlingsfrågor.

–Det är väldigt roligt. Priset betyder att både vårt arbetssätt och kommunen uppmärksammas och det är naturligtvis inspirerande, säger Thomas Johansson, ledamot i Visionklubben och involverad i kommunens likabehandlingsarbete.

Det är andra gången som Vision delar ut MR-priset. Utmärkelsen ska gå till en arbetsplats där fack och arbetagivare tillsammans arbetar på ett framgångsrikt sätt mot diskriminering och för mänskliga rättigheter.

I motiveringen sägs att arbetsgivareavdelningen i Nynäshamn har gjort likabehandling till ”en naturlig del i alla förvaltningars samverksansarbete i kommunen.”

Vad är det ni gör som är så bra?

–Sedan mitten på 1990-talet har kommunen försökt inspirera medarbetarna att tänka på likabehandling. Hos oss har varje förvaltning två ombud som ingår i en likabehandlingsgrupp. Deras uppgift är bland annat att finnas med i samverksansarbetet och att ordna en likabehandlingsdag varje år, säger Anette Måhlstedt, personalchef i Nynäshamns kommun.

Men redan nu finns tankar om hur arbetsgivareavdelningen ska bli ännu bättre på dessa frågor. En tanke är att instifta ett eget likabehandlingspris, en annan att stärka ombudens roll.

–De har en viktig roll och skulle kunna få mer kompetensutveckling och ett starkare stöd uppifrån, säger Åsa Gutesten, PA-handläggare med ett särskilt ansvar för likabehandlingsfrågor.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum