×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mora kommun får dåligt betyg av anställda

2012-09-17, Tidningenvision.se

Det ska kännas bra att gå till jobbet. Men inom Mora kommun bävar var tredje anställd för måndagar.

– Det är tråkigt förstås, eftersom vi har viktiga och bra jobb inom den kommunala verksamheten, säger Mona Sandberg, personalstrateg i Mora kommun till Sveriges Radio Dalanytt.

29 procent av de anställda ser inte fram emot att gå till jobbet, visar kommunens senaste medarbetarunderökning. Och 36 procent skulle inte rekommendera någon att jobba i kommunen.

Samverkan, dialog och kommunikationskanaler fungerar dåligt enligt de anställda.

Medarbetareundersökningar görs av alla kommuner. Vanligtvis utförs de av ett privat företag. SCB erbjuder tjänsten men har bara utfört en enda undersökning de senaste fem åren, då för Göteborgs Stad.

Andra medarbetarundersökningar har i år till exempel visat att 78 procent av Nässjö kommuns medarbetare trivs med sin arbetssituation, en majoritet av medarbetarna i Skellefteå är som helhet nöjda med sin arbetsgivare och 82 procent av medarbetarna är nöjda eller mycket nöjda med sitt arbete i Halmstads kommun.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum