×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer andlig vård inom sjukvården

2012-09-07, Tidningenvision.se

Regeringen föreslår att statens bidrag till andlig vård inom sjukvården höjs med tre miljoner kronor. Det ska bland annat ge mer och bättre andlig vård till muslimer, buddister och ortodoxa.

Under 2012 fördelades sex miljoner kronor till olika församlingar inom den ekumeniska sjukhuskyrkan, skriver Kyrkans tidning.

Nu föreslår regeringen att bidraget till andlig vård inom sjukvården höjs till nio miljoner kronor.  

Bidraget ska användas till att kunna anställa fler sjukhuspastorer, präster, diakoner, ordenssystrar med flera. Men även för att bygga upp den andliga vården inom andra trosåskådningar, exempelvis för buddister och muslimer.

Det är Nämnden för statligt stöd till trossamfund, SST, som sköter utdelningarna och Sveriges frikyrkosamråd som administrerar dem.

– Vi har bland annat initierat en undersökning om behovet av andligt stöd till buddister. Exempelvis kommer många thailändska kvinnor till Sverige, och nu utreder de hur de ska kunna möta deras behov av andlig vård, säger Gunnel Andreasson, ansvarig för andlig vård inom hälso- och sjukvården på SST till Kyrkans Tidning.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum