×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan vill kvotera in kvinnliga chefer

2012-09-04, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan i Växjö kommun bör kvotera in kvinnor i chefsposition. Det anser kyrkopolitikern Sven Astevall (FP).

– När man slår ihop till den här större enheten i samfälligheten så visar det sig att det finns åtta män och noll kvinnor och det är ju minst sagt generande, säger Sven Astevall (FP) till Sveriges Radio Kronoberg.

De åtta pastoraten som finns i dag inom Växjö kommun ska 2014 bli ett enda stort pastorat, det nya Växjö kyrkliga samfällighet. Sven Astevall hoppas på åtminstone en kvinna på ledande position, något som han menar troligtvis kräver kvotering.

– När kvinnor söker en ledande tjänst i Växjö så vet de att de inte får den, den går till en man. Och då måste man börja kvotera, det är det enda sättet.

Han vill att Svenska kyrkan annonserar externt och inte väljer nya chefer från de befintliga kyrkoherdarna – som alla är män.

– Man måste bestämma sig för att vi ska ha kvinnor som kyrkoherdar och arbetsledare i kyrkan.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum