×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik för långsamt LVU-beslut

2012-09-21, Tidningenvision.se

Socialnämnden i Kalmar får skarp kritik av Socialstyrelsen. Beslutet om att omhänderta en 14-årig flicka tog för lång tid. Flickan försvann utomlands innan det hann verkställas.

Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU, finns till för att hjälpa unga människor som far illa på grund av bristande hemförhållanden eller eget beteende.

Socialtjänsten misstänkte att den unga flickan skulle råka illa ut och föras utomlands för att giftas bort mot sin vilja. En utredning om att omhänderta henne startades därför enligt lagen om LVU. Den tog mer än en vecka. Ytterligare tid dröjde innan beslutet sedan verkställdes.

Då var det för sent, flickan var redan utomlands. Socialstyrelsen slår i sin kritik fast att socialnämnden saknade rutiner och kunskap om hederskultur.

– Nej, vi hade inte den kunskapen, men det är nog fler socialnämnder, dessbättre, som inte har den erfarenheten, säger socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) till Sveriges Radio Ekot.

Flickan vistades i drygt ett år utomlands och blev bland annat hotad med en revolver. I dag lever hon på ett behandlingshem på hemlig ort under LVU.
 

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum