×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krisen ursäktar sämre arbetsvillkor

2012-09-03, Tidningenvision.se

EU både bryter mot sin egen grundlag och uppmuntrar medlemsländerna till att bryta mot den, enligt en rapport från Europafacket. Även Sverige får kritik för sämre arbetsvillkor.

Europafackets utredningsinstitut, ETUI, menar att EU bryter mot sin egen grundlag genom att uppmuntra medlemsländer att tvinga igenom sämre arbetsvillkor i finanskrisens kölvatten, det skriver tidningen Kommunalarbetaren.

När EU antog Lissabonföredraget skrevs anställdas skydd mot osakliga uppsägningar samt förhandlings- och strejkrätt in som grundläggande rättigheter.

ETUI konstaterar i sin rapport att EU-kommissionen krävt att flera medlemsländer, bland annat Grekland, måste genomföra försämringar för anställda. Försämringar som enligt ETUI bryter mot EU-rätten och i vissa fall även mot nationella avtal och lagar.

Enligt rapporten handlar det bland annat om sämre anställningstrygghet, sämre villkor för arbetstid och övertidsersättning och nya lagar som underlättar tillfälliga anställningar.

Sverige får kritik för att det är möjligt att stapla tillfälliga anställningar på obegränsad tid. En fråga som TCO drivit på EU-nivå och vunnit.  

Sverige får också kritik för att företag kan beordra extra övertid av anställda utan att först be om lov hos Arbetsmiljöverket.

Rapporten presenteras nästa vecka på brittiska LO:s kongress i Brighton.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum