×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kränkt och uppsagd får jobbet tillbaka

2012-09-26, Tidningenvision.se

Nyköpings kommun anklagade en anställd för att vara psykiskt sjuk och sa upp honom. Vision hotade stämma arbetsgivaren, som nu ångrat sig och återanställt mannen.

Det var i oktober förra året som den anställda sades upp från sitt jobb på Nyköpings kommun. Orsaken var, enligt arbetsgivaren, att han led av psykisk sjukdom och vägrade gå med på rehabiliteringsåtgärder. Intyg från andra läkare än dem på företagshälsovården visade dock att han var frisk och fullt arbetsför.

Vision har försökt att få uppsägningen ogiltigförklarad men förhandlingarna med arbetsgivaren har slutat i oenighet. I somras stämde så facket Nyköpings kommun inför Arbetsdomstolen, men innan något beslut hann fattas där har nu kommunen ändrat sig och gått med på förlikning: Mannen får tillbaka jobbet, skadestånd för kränkning och lönehöjning enligt den årliga revisionen.

Det är, enligt Visions centrala ombud Maud Gustavsson, ovanligt att en förlikning slutar med att en medlem får tillbaka jobbet.

– Det är klart att det är en seger för Vision, men framför allt för vår medlem.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum